Chiang Mai on pieni ja helppo kaupunkikohde

Maailman suurimmat kaupungit ovat maailman tunnetuimpia, mutta kaikki matkailijat eivät suurkaupungeissa viihdy. Pienempien kaupunkien ystävän kannattaa valita matkakohteekseen vaikkapa maan toiseksi tai kolmanneksi suurin kaupunki ison pääkaupungin sijaan, jos haluaa kokea kaupunkiloman.

Chiang Mai on hyvä vaihtoehto ruuhkaiselle Bangkokille

Thaimaasta kaikki tietävät Bangkokin ja rantalomakohteet. Monet rakastavat Bangkokia moderneine taloineen, perinteisine kujineen ja katukojuineen. Bangkokin hurja liikenne, ruuhkat ja suuri koko ovat kuitenkin joidenkin mielestä luotaan työntäviä tekijöitä voidakseen nauttia tästä thaimaalaisesta suurkaupungista. Jos Bangkok on liikaa, kannattaa matkakohteeksi valita Pohjois-Thaimaan pääkaupunki Chiang Mai Bangkokin sijaan.

Chiang Mai on eri paikkakunta kuin kesällä 2018 uutisotsikoissa ollut Pohjois-Thaimaan Chiang Rai, jossa luolastosta pelastettiin nuoria thaimaalaispoikia. Chiang Raihin on Chiang Maista noin 200 kilometrin matka pohjoiseen, mutta sielläkin vierailu on mahdollista yhdistää samaan reissuun.

Chiang Main vanha kaupunki

Useimmat matkailijat käyvät Chiang Maissa vain vanhassa kaupungissa ja näin voi tehdä, jos haluaa päästä liikkumaan jalkaisin paikasta toiseen. Chiang Main vanha kaupunki on neliönmuotoinen alue, jonka päästä päähän on matkaa noin 1,5 – 2 km. Vanhaa kaupunkia on ennen ympäröinyt muuri, jota on enää jäljellä vain joissain kulmissa. Vanhan kaupungin ympärillä on silti edelleen vallihauta, ja liikenne välttää vanhan kaupungin sen vallihaudan kohdalla, jolloin alue jää pienine kujineen melko rauhalliseksi.

Chiang Main vanha kaupunki on pieni ja helppo matkakohde. Kaupungissa ei oikein toimi julkinen liikenne, ellei ota selvää kinkkisistä song thaew -lava-autojen reiteistä. Tämä takia moni pitäytyy vanhassa kaupungissa. Kannattaa silti muistaa, että helteisellä säällä parin kilometrin kävely auringon paahteessa voi viedä matkailijan nestehukan partaalle. Pidemmät kävelyt kannattaa ajoittaa aikaiselle aamulle ja aikaan ennen auringonlaskua. Koska ollaan hyvin etelässä, tulee pimeys yllättävän nopeasti.

Chiang Main vanha kaupunki on kuitenkin vertaansa vailla. Siellä on kymmeniä ihastuttavia ravintoloita, kahviloita ja etenkin kaupungin vegaaniruokatarjonta on maailmanluokkaa lukuisine kasvisravintoloineen. Kävellessä pitkin poikin vanhaa kaupunkia ei voi olla törmäämättä upeisiin temppelialueisiin. Kadut ovat melko rauhallisia, mutta silti eläväisiä. Sunnuntaisin pystytetään iltamarkkinat, jotka ulottuvat lähes koko vanhan kaupungin läpi kojuineen.