New York City merkitsee eri ihmisille toisistaan poikkeavia asioita. Kaupungin asukkaiden käsitys New Yorkista voi erota paljon turistien kokemuksista. Newyorkilaiset voivat elää vaikka vuosia käymättä kaupungin kuuluisimmissa paikoissa, koska omassa kaupunginosassakin riittää koettavaa.

Manhattan on New Yorkin tunnetuin alue

New York Cityyn kuuluu monia tunnettuja alueita, joista kuuluisin on koko New Yorkin ydin eli Manhattanin saari. Usein turistien määränpää on nimenomaan Manhattan muiden kaupunginosien jäädessä huomiotta. Juuri Manhattan on alue, jossa sijaitsee New Yorkin tunnetuimmat kohteet eli Central Parkin puisto, Empire State Buildingin tornirakennus, YK:n päämaja, Times Squaren aukio valomainoksineen, Chinatownin ja Harlemin kaupunginosat, teatterikatu Broadway ja finanssialan keskus Wall Street. Myös vuonna 2001 terrori-iskussa murentuneet World Trade Centerin tornitalot sijaitsivat Manhattanin eteläosissa.

Manhattan on pitkulainen saari, josta pääsee monia siltoja ja tunneleita pitkin New Yorkin Cityn muihin osiin sekä Hudson-joen toiselle puolelle New Jerseyn osavaltion alueelle. Kuuluisin silloista on Brooklyn Bridge, mutta Brooklyniin johtaa muitakin siltoja.

Manhattanilla asuu 1,6 miljoonaa ihmistä, mutta vielä useampi käy siellä töissä. Se on maailman tiheimmin asuttuja alueita, jossa neliökilometrin alueella asuu keskimäärin lähemmäs 28 000 ihmistä. Tiheys vastaa sitä, että kaikki rovaniemeläiset olisi laitettu asumaan Suomenlinnaan.

Brooklyn on alkanut kukoistamaan

Manhattanin itäpuolella kapean East Riverin toisella puolella sijaitsee Manhattaniakin väkirikkaampi Brooklyn. On ikään kuin kaikki eivät olisi mahtuneet asumaan Manhattanille, joten loput ovat sijoittuneet 2,5 miljoonan asukkaan Brooklyniin, joka on monipuolinen alue niin palveluiltaan että etnisiltä kulttuureiltaankin.

Brooklyn on perinteisesti tunnettu lähinnä Coney Islandin huvipuistostaan, mutta 2000-luvulla aluetta alettiin pitää hipsterien trendialueena, josta löytyy kivoja liikkeitä ja kahviloita. Suurkaupunkien kehitykselle on tyypillistä että kaupunkien keskustat muuttuvat kalliiksi rikkaiden alueiksi ja niiden ympärille alkaa kehittyä kaikkea mielenkiintoisempaa ja innovatiivisempaa, mitä ei saada aikaan pelkän rahan voimin.

Queens Brooklynistä pohjoiseen

Brooklynin pohjoispuolella on Queensin kaupunginosa, joka on Brooklyniä suurempi ja melkein yhtä väkirikas alue. Queens sijaitsee Brooklynin tapaan Long Islandin saarella, mutta koko Long Islandin saarta ei lueta kuuluvaksi New York Cityyn, vaikka Long Island kuuluukin New Yorkin osavaltioon.