Pariisi on upea ja ikivanha kaupunki ja sitä saavutaan katsomaan ympäri maailman. Jotkut muista maanosista tulevat turistit valitsevat nimenomaan Pariisin elämänsä ainoaksi paikaksi Euroopassa, jonne haluavat mennä tai jonne menemisen he myös toteuttavat. Etenkin amerikkalaisille Pariisi edustaa Eurooppaa aidoimmillaan. Pariisin kadut ovat paikoin ahtaita, rakennukset ovat hyvin vanhoja, ihmiset nauttivat elämästä, ja ruoka on hyvää ja huolella valmistettua. Pariisi voi olla epäkäytännöllinenkin moottoriteiden ja leveiden parkkipaikkojen Yhdysvaltoihin verrattuna, mutta juuri tätä erilaisuutta amerikkalaisturistit tulevat Pariisista hakemaan.

Pariisilaisten elämäntapa kiehtoo

Pariisista tekee Pariisin vielä enemmän sen asukkaat, kuin mitä monien muiden suurkaupunkien kohdalla ajatellaan. Pariisiin tullaan ihailemaan kaupunkilaisten elämäntapaa. Pariisilaisia pidetään elämän nautiskelijoina, mutta tyylikkäinä sellaisia. Mielikuvien Pariisi on katukahviloita, punaviinilasillisia, korkokenkiä ja tyylikkäitä leninkejä sekä itsevarmaa asennetta upeiden rakennusten keskellä.

Turistit mielellään etsivät matkailukohteistaan juuri niitä asioita, joita ovat niihin tulleet katsomaan. Jos Pariisin matkallaan näkisikin vain yhden naisen aurinkolaseissa, lierihatussa ja hansikkaissa, niin juuri tästä naisesta halutaan salaa ottaa kuvaa ja lähettää se kavereille kotimaahan katsottavaksi. Todellisuudessahan Pariisista löytyvät ne samat tusinatavaramyymälät kuin muistakin Euroopan kaupungeista. Kauppakaduilta löytyy Hennes & Mauritz, Zara ja Mango ja niiden vaatteisiin myös pariisilaiset pukeutuvat.

Rennot pariisilaiset

Mutta vaikka kaikki pariisilaiset eivät pukeutuisikaan huippumuotiin, niin jotain erityistä pariisilaisissa on. Asenne elämään pysyy, vaikka päällä ei olisikaan Chanelin vaatteita eikä olisi varaa ja aikaa istua kahviloissa aamuisin juomassa cafe au laitia. Pariisilaiset ovat rentoja ja se tekee heistä itsevarmoja. Rentous ei tarkoita sohvalla lojumista, vaan luontevaa suhtautumista kanssaihmisiin. Rentous ei ole ylikohteliaisuutta ja korrektiutta, vaan ylpeyttä omasta itsestä ja kunnioitusta muita ihmisiä kohtaan siten, että voi kohdata toisetkin ihmiset sellaisina kuin he ovat.

Pariisilaisia sanotaan koppaviksi, mutta niin sanotaan monien suurkaupunkien asukkaista muuallakin. Itse asiassa usein eri maiden pääkaupungeissa asuvia pidetään muualla maassa asuvia tylympinä, näin on asian laita myös Suomessa.

Vierailijoille Pariisi tuottaa eniten päänvaivaa ehkä kielen takia. Sitä pariisilaiset eivät ole hyväksyneet, että englannin kieli olisi se, jota kaikkien tulisi puhua. Heidän mielestään yhtä hyvin ranska voisi olla kieli, jota käytetään.