Pariisi on Ranskan pääkaupunki, jossa asuu 2,2 miljoona ihmistä. Pariisissa ja sen ympäristössä koko Île-de-Francen hallintoalueella asuu yhteensä lähes 12 miljoonaa ihmistä. Tälle alueelle sijoittuvat muun muassa Versaillesin palatsi ja Pariisin Disneyland. Pariisin suosituimmat nähtävyydet sijaitsevat kuitenkin aivan kaupungin keskustassa.

Pariisin tärkeimmät nähtävyydet

Pariisissa on monia kohteita, jotka kiehtovat kävijöitä, mutta muutama nähtävyys on kuuluisuudessaan ylitse muiden.

Eiffel-torni

Pariisin tärkein ja tunnetuin turistikohde on Eiffel-torni. Sen kuuluisuuden syitä voi olla se, että vielä 1900-luvun ensimmäisten vuosikymmenten ajan Eiffel-torni oli maailman korkein ihmisen tekemä rakennelma. Sen tyylin voisi sanoa edustavan hienostunutta pariisilaisuutta, koska suureksi rakennelmaksi se on siro. Se rakennettiin Pariisin vuoden 1889 maailmannäyttelyä varten ja se oli suunniteltu purettavaksi parin vuosikymmenen jälkeen. Aluksi pariisilaiset eivät pitäneet Eiffel-tornia kaupunkiinsa sopivaksi, mutta nykyisin se on kaupungin tärkein vetonaula.

Riemukaari ja Champs-Élyséesin katu

Kuuluisa Champs-Élysées -katu on itsessään jo paikka, jonne moni turisti haluaa suunnata. Ranskalaiset ovat olleet niin ylpeitä historiallisesta pari kilometriä pitkästä kadustaan, ettei sinne haluttu ensin mitään ulkomaisia vaateketjuliikkeitä. Nyt siellä niitä kuitenkin on ja pariisilaiset yrittävät pitää kadun luonteesta kiinni muilla tavoilla.

Riemukaari Arc de Triomphe sijaitsee Champs-Élyséesillä ja on vielä katuakin tunnetumpi monumentti. Riemukaari rakennettiin Ranskan vallankumouksessa ja Napoleonin sodissa kuolleiden muistoksi. Vaikka Riemukaari sijaitsee keskellä Champs-Élyséesiä, ei kaaren ali kuitenkaan ajeta autolla. Sen sijaan kaari sijaitsee keskellä liikenneympyrää.

Riemukaari on yleisnimi tällaisille rakennelmille, mutta usein sillä tarkoitetaan nimenomaan tätä tunnetuinta Pariisin riemukaarta. Tämän lisäksi Pariisissa on pari muutakin vähemmän kuuluisaa riemukaarta.

Notre Damen katedraali

Notre Damen katedraali saattaa olla erityisen mieleenpainuva Victor Hugon kirjan Pariisin Notre Damen takia. Vaikka monet eivät olekaan kirjaa lukeneet, on kirjan Notre Damen kellonsoittajan hahmo tullut monelle tutuksi elokuvista ja lukuisista viittauksista. Kirjan Quasimodon hahmo on kuvattu kyttyräselkäiseksi kellonsoittajaksi Notre Damen torniin. Tämä hahmo on saattanut jäädä etenkin lasten mieleen ja siksi monet haluavat nähdä Notre Damen katedraalin.

Notre Damen katedraalin sijainti on erityinen, koska sen paikka on Île de la Citén saarella keskellä Pariisin läpi virtaavaa Seine-jokea. Île de la Cité on koko Pariisin syntypaikka.